Sitemap for www.dylmerslegat.dk Fonden Dylmers Legat
Fonden Dylmers Legat

Om Poul Dylmer

Poul Dylmer
Foto: Foto Ole d. 11. oktober 2005

Poul Dylmer blev født i Odense 1 1928. Forældrene var Thyra Kathrine Dylmer, født Kristensen i Ribe i 1892 og Hans Martinus Dylmer, født i Flemløse på Fyn i 1886.

 

Faderen var overassistent i P&T i Odense, indtil han i 1941 blev udnævnt til postmester i Bramming. Familien flyttede til byen i oktober måned 1941, og faderen var postmester i de følgende 15 år til 1956.

 

Poul Dylmer blev konfirmeret i april 1943, hvorefter han det næste år kom ud at tjene på "Mulvadgård" hos Anders Nielsen - 3 kilometer udenfor Bramming. Han var bl. a. med til at grave tørv i en mose øst for gården. De næste par år var Poul arbejdsdreng, først på en lille ostefabrik, Storegade 47, hvor der nu er malerbutik. Senere arbejdede han på ægpakkeriet, Storegade 43 hos Farup Hansen.

 

I 1947 startede Poul som aspirant i postvæsenet. Det var stadig i faderens tid, og den første sommer blev Poul afløser på Høeruten. I september skiftede han til Hunderupruten, og godt to år senere blev han fastansat som landpostbud. Hunderupruten beholdt han helt frem til 1970, hvor han skiftede til Ålbækruten.De første år var på cykel. Dengang var vejene ikke asfalterede, så der var mange hårde og strenge ture. Især om vinteren med megen sne og med forårets tøbrud, der forårsagede opkørte veje. Postbilerne fik man først midt i 60'erne.

 

Poul Dylmer og postbil
Pouls sidste arbejdsdag d. 24. 08. 91

De første modeller var fra Renault med forhjulstræk. Det var gode og nemme små biler, som det var nemt at komme rundt i gårdene med. Begge ruter gav Poul Dylmer en masse gode bekendtskaber og oplevelser. I Kragelund på Hunderupruten blev Dylmer en overgang værge for en ældre mand, og her var han med til at oprette et legat for manden og hans søskende. Poul blev således kasserer for familien Møller, Kragelund Legatet helt frem til pensionsalderen (67 år). Det var dette arbejde, der senere gav inspiration til oprettelsen af "Fonden Dylmers Legat", som hvert år uddeles i december.

 

I december 1991 sluttede det aktive liv efter 44 år som landpostbud.

 

I sit otium har Dylmer holdt sig ajour med livet omkring sig - især i lokalområdet. Han købte hurtigt en computer og er i dag - ved gode venners hjælp - en glimrende bruger.

 

Dylmer har blandt andet brugt sin energi og evner på dette område til at trykke Bramming Pensionistforenings programmer i en 10 årig periode på sin egen kopimaskine. Det er blevet til 600 programmer to gange årligt.

 

I de senere år har han interesseret sig meget for - og arbejdet grundigt med - stenskulpturer i Bramming. Han har udgivet ringbindet "Se på Kunst i Bramming", som er en enestående kilde af oplysninger og fotos. Også bevaringsværdige bygninger i kommunen er blevet samlet og registreret.

 

Poul Dylmer har skænket borgerne i Bramming to flotte stenskulpturer af den lokale kunstner Leif Fogh Jacobsen. Begge er placeret nær boligen.

 

Poul Dylmer har siden 1961 boet Westergaards Allé nr. 30. Fra 1956 til 1961 boede han i naboejendommen.


Poul Dylmer sov stille ind d. 21. april 2014.

Forside
Om Poul Dylmer
Fundats for Dylmers legat
Ansøgning